Szeghalom Város honlapja

 Szeretettel köszöntöm Önt a magam és Szeghalom Város lakói nevében abból az alkalomból ,hogy az Internet varázslatos világában ránk talált.

Macsári József polgármester

Elérhetőségünk

Szeghalom Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

 

 

Ügyfélfogadási időpontok

hétfő
08:00 - 16:00
kedd
08:00 - 16:00
szerda
Z Á R V A
csütörtök
08:00 - 16:00
péntek
08:00 - 13:00
szombat
Z Á R V A
vasárnap
Z Á R V A

Hírek

Hirdetmény!

Szeghalom Város Önkormányzata szociális rászorultság alapján, vagy cserelakásként önkormányzati lakás bérlőjének pályázati eljárás keretében bérbeadja az alábbi bérlakásait.

-         Szeghalom, Kolozsvári u. 40/2/1. sz. alatti, tetőteres 46,72 m2 alapterületű, 1 + 2 félszobás komfortos lakást, melynek bérleti díja 10.278.- Ft./hó.  A lakás állapota, jó.

-         Szeghalom, Kolozsvári u. 40. sz. 2. ajtószám alatti, tetőteres 52,54 m2 alapterületű, 1 + 2 félszobás összkomfortos lakást, melynek bérleti díja 14.449.- Ft./hó. A lakás állapota, jó.

-         Szeghalom, Újtelep XIII. u. 1. sz. 4. ajtó alatti, 44,79 m2 alapterületű, 1 szobás, komfortos lakást, melynek bérleti díja 9.854.- Ft./hó.

A lakásbérlet időtartama 1 év, amely meghosszabbítható.

A lakások előzetes egyeztetés alapján megtekinthetők.

A pályázati ajánlatot szeghalmi állandó lakosok, az arra rendszeresített, a Polgármesteri Hivatalban beszerezhető formanyomtatványon 2017. november 20-napjától 2017. november 28-án, 12,00-óráig személyesen adhatják be a Polgármesteri Hivatal II.em. aljegyzői irodájában. Egy pályázó egyidejűleg több lakásra is nyújthat be pályázatot.

A pályázatok elbírálásáról a Szociális és Egészségügyi Bizottság dönt legkésőbb 2017. december 14-ig.

A pályázattal, szociális rászorultsággal kapcsolatos további részletes információ a Polgármesteri Hivatalban Dr. Pénzely Erika jegyzőtől és Valastyánné Győri Piroska aljegyzőtől kapható. (T.: 66/371-611.)

Kedves Érdeklődők, Tisztelt Érintettek!

A Boszorkányfesztiválon a babgulyás jótékony célú osztása során összegyűlt 233.000 Ft-ot Macsári József polgármester úr átadta Mikéné Erdei Erika intézményvezetőnek.

Az adományból a Bölcsőde részére „Írisz terápia” megvalósítását szolgáló eszközök megvásárlására kerül sor, ami a kisgyermekek korai fejlesztését fogja segíteni.

Köszönjük mindenkinek, aki adományával hozzájárul a kicsik fejlődéséhez!

Kedves Szeghalmiak!

A Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8.b osztályos tanulói és osztályfőnökük felhívással fordul a város lakóihoz.

Kérünk mindenkit, akinek lehetősége van, segítsen azoknak, akiknek ez sokat jelent a közelgő karácsonyi ünnepekkor. Ha Önnek van olyan ruhája, könyve, játéka vagy bármi, amit fel tud ajánlani, s vele örömet szerezhet másoknak, azt ajándékozza oda!

Kérjük, mindezt csomagolja be, írja rá a tartalmát (ruhaméret, férfi/nő), gyermeknek szánt ajándékra, hogy hány évesnek való.

A csomagokat várjuk minden vasárnap a városi gyertyagyújtáskor a szökőkútnál. Az összegyűjtött ajándékokat az utolsó gyertya meggyújtásakor kapják meg a rászorulók.

Segítsünk egymásnak, hogy jó érzéssel várjuk mindannyian az ünnepeket, hisz tudjuk:

Jónak lenni jó!

Tisztelt Lakosság!

A képviselő-testület októberi ülését az erdélyi Kalotaszentkirályon tartotta. A küldöttség a Csipkefesztivált is bejárta. A testületi ülésen áttekintették a város beruházásait, és a közmunkaprogram alakulását. (Előterjesztés a honlapon)

Innen is köszönjük a szíves vendéglátást, a szép élményt!

Bővebben: Tisztelt Lakosság!

Tisztelt Lakosság!

Megkezdődött a szelektív hulladékgyűjtés.
Minden háztartás értesítést fog kapni, hogy mikor és hol vehető át a szelektív hulladékgyűjtő edény, a „sárga kuka”. Ebben kell gyűjteni a fém, papír és műanyag szemetet. A hulladék elszállításával megbízott vésztői cég tájékoztatása szerint várhatóan havonta egy alkalommal kerül elszállításra az így külön gyűjtött hulladék. Ennek időpontját mindenkivel közölni fogják, ami bizonyos, hogy másik nap lesz, mint a hagyományos kukák ürítési napja. 
A régi kukában kell gyűjteni a kommunális hulladékot, ennek elszállítása a szokott időben történik.
A szelektív gyűjtést biztosító kuka és ennek elszállítása többletköltséggel nem jár!
Az Újtelep egy része, Töviskes és Halas már megkapta az új kukákat, a terítés folyamatos.
A későbbiekben valósul meg az üvegek szelektív gyűjtése, ezek részleteit még nem ismerjük.
Részletes felvilágosítás: Borgula Ágnes 66/470-383, Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az ügyfélszolgálat a Polgármesteri Hivatal III. emeletén található.
Köszönjük együttműködésüket a környezettudatos hulladékgyűjtésben!

Képgaléria

Látnivalók

Szálláshelyek

Vendéglátás